Home
  |  Links  |  Contact

Millen ligt in de regio Selfkant te Duitsland, meteen aan de grens met het Nederlandse Sittard en Nieuwstadt. Millen is gelegen aan het Pieterpad, de Santiago de Compostella route en een aantal grensoverschrijdende wandel- en fietsroutes. Millen is een klein historisch dorpje met een rijk verleden.

De geschiedenis gaat terug tot 1100 na Christus. Millen is regelmatig gewisseld van nationaliteit, de laatste keer in 1963 toen dit gebied van Nederland weer overgedragen werd aan Duitsland. Millen is het meest westelijk gelegen plaatsje in Duitsland, de zogenoemde “West Zipfel”


Sittard is de dichtstbijzijnde Nederlandse stad op loop- en fietsafstand. Sittard heeft een mooi oud en gezellig centrum met veel winkels, eetgelegenheden, zwembad en historische panden.

Nieuwstadt is een kleine stad, even ten noorden van Sittard, ook op loop- en fietsafstand van onze B&B. Ook hier zijn enkele cafés en winkels.

Tüddern is de Duitse buurgemeente, waar ook verschillende winkels en restaurants gelegen zijn. In onze verblijfruimte hebben we een map ter beschikking met uitgebreide informatie over de omliggende plaatsen en de mogelijkheden om ’s avonds ergens te eten.